Cursusaanbod

Eetbare wilde planten cursusweekend

Er zijn veel planten en bomen die eetbaar zijn. Ook het onkruid dat u normaal uit uw tuin trekt of weg spuit met vergif.

De paardenbloem en zevenblad zijn een goed voorbeeld ervan. Beide zijn heerlijk. 
Paardenbloemenjam is mijn favoriet. En zevenblad bijvoorbeeld is niet uit de tuin te krijgen. Deze kunnen we dit het hele jaar door eten. Dan hou je dit (on-)kruid mooi in toom.

Wij organiseren meerdere keren per jaar een cursusweekend 'eetbare wilde planten'.
De cursus start meestal op zaterdag om 10.00 u en eindigt op zondag om 16.00u.

Tijdens deze cursus leert u o.a. giftige en niet-giftige planten te onderscheiden en ze op te delen in plantenfamilies, waardoor de herkenning van eetbare planten makkelijker wordt. Daarna gaan we de gevonden eetbare wilde planten verwerken in diverse heerlijke gerechten. We gaan koken op kampvuur en slapen in het bos.

Deze cursus verdient zichzelf terug. Met de opgedane kennis kunt u in uw eigen omgeving planten, wortels en vruchten plukken zonder naar de supermarkt te hoeven gaan. Wilde planten worden niet besproeid of genetisch gemanipuleerd maar zijn gezond en smaken nog gewoon zoals de natuur het bedoeld heeft.
De smaken van wilde planten zijn verrassend lekker.

De kosten bedragen €195,- per persoon, inclusief eten, drinken en overnachting (in het bos). 
(Min. aantal deelnemers 6 personen. Max. aantal deelnemers 15 personen).

cichorei.jpg zevenblad.jpeg paardenbloemenjam.jpg

 


Inschrijfformulier cursus/workshop