Eetbare wilde planten

Wij zijn het niet meer gewend om als jagers/verzamelaars rond te trekken. Alle kennis is bijna verdwenen van wat de natuur ons te bieden heeft. In plaats daarvan vertrouwen we op de supermarkten en denken dat alles wat we kopen gezond is voor ons.

Maar is dat wel zo?
Steeds meer mensen krijgen lichamelijke klachten en 1 op de 3 mensen krijgt zelfs kanker.

Voeding is een belangrijke factor is in deze. Ons eten wordt volgestopt met supplementen en E-nummers om het houdbaar te houden. Men gebruikt zelfs mensenhaar om een stofje te maken om uw brood langer vers te houden. Tenzij u zelf uw brood bakt eet u dit dus dagelijks.

De spruitjes en de witlof smaken niet meer bitter. Dit is er uit gekweekt. In wilde planten zitten deze bitterstoffen wel. Deze bitterstoffen zijn juist heel goed voor ons. Ze verhogen de weerstand en helpen kanker en andere ziektes tegen te gaan.

Witlof is eigenlijk cichorei. Dit mooie (on)kruid met zijn prachtige bloemen groeit gewoon in de bermen. De rucola groeit tussen de straatstenen en de wilde wortel en pastinaak vind u bij u om de hoek. 

Gewoon gratis. En nog gezond ook.

Er zijn zo veel planten en bomen die eetbaar zijn. Ook het onkruid dat u normaal uit uw tuin trekt of weg spuit met vergif.

De paardenbloem en zevenblad is een goed voorbeeld ervan. Beide zijn heerlijk.
Paardenbloemenjam is mijn favoriet. En zevenblad is niet uit de tuin te krijgen. Dus kunnen we dit het hele jaar door eten. dan hou je dit (on)kruid mooi in toom.

Tijdens een excursie kan ik u laten zien en proeven wat er zoal groeit en bloeit in onze omgeving.
Tevens is het mogelijk om samen wat gerechten te maken van planten die we hebben gevonden.

Excursie Eetbare wilde planten en natuurbeleving

Regelmatig staat er een excursie eetbare wilde planten op de agenda.
Deze excursie is van 9.30 tot 11.30. wij gaan wandelen over het prachtige landgoed De Verbinding in Eefde en in de omgeving.
Tijdens deze wandeling is er de mogelijkheid tot zoeken, ruiken voelen en proeven van eetbare wilde planten en genieten van de natuur. Ook gaan we andere technieken aanspreken om oude vergeten kennis van de natuur weer naar boven te halen. 

De kosten bedragen 25 euro per persoon incl. koffie en thee. 

Aanmelden voor een excursie


Eetbare wilde planten workshop. 

Tijdens deze cursus doen we een wandeling over het landgoed en door een bos. We gaan kijken wat er aan eetbare wilde planten te vinden is. We gaan zoeken, kijken, voelen, ruiken en proeven. Ook gaan we oude kennis die in ons zit weer naar boven halen. 
De lunch is potluck dus neem iets mee om te delen. Er is evt. de mogelijkheid om ter plekke wat te maken van de planten die we vinden.

Deze cursus start om 9.30 uur en eindigt om 16.00

De cursus is inclusief thee en koffie.
Kosten bedragen € 75,- per persoon.

Aanmelden voor een cursus

 

Cursusweekend eetbare wilde planten

Wij organiseren meerdere keren per jaar een cursusweekend 'eetbare wilde planten'.
De cursus start op zaterdag om 9.30 u en eindigt op zondag om 16
.00u.

Tijdens deze cursus leert u o.a. eetbare en giftige planten herkennen, opdelen van planten in families waardoor herkenning van eetbare planten makkelijker wordt. Tevens gaan we de gevonden eetbare wilde planten verwerken in heerlijke gerechten.We gaan koken op kampvuur en slapen in de natuur op een geweldig mooi landgoed. 
Eten is Potluck aangevuld met wat we aan eetbare wilde planten op het landgoed kunnen vinden.  

De kosten zijn €150,- per persoon inclusief overnachting.
(Min. aantal deelnemers 5 personen. Max. aantal deelnemers 15 personen)

Aanmelden voor een cursus